nilpeter-logo-mobile.png
nilpeter-mobile-icon-navigation.png
download-icon
Search

Sitemap  

nilpeter-logo-2013.png
Automation_1.jpg

Profiteer van automatisering

De drukker is continue op zoek naar manier om tijd te besparen en afval te verminderen. een cruciaal onderdeel voor het realiseren van besparing in automatisering van de processen.

Voor meer dan 10 jaar, bewaren drukkers data van jobs om deze later te kunnen hergebruiken. Informatie over de variabelen, zoals materiaaldikte en behandelingen, baanspanningen, druk instellingen en register instellingen vormen een recept voor een standaard job, welke kan worden opgeslagen op alle grote machines. Met een druk op én menu-knop is én job ingesteld. Maar, de mechanische processen blijven handmatig worden uitgevoerd: wisselen van platen, anilox rollen, sleeves etc..

Global Sales Manager bij Nilpeter, Jesper Jørgensen, legt uit: ” De trend in smalle-baan drukwerk verplaatst zich van het zien van de machine als én mechanisch onderdeel naar én software gedreven, technologisch hulpmiddel. De prepress job data (JDF) is een snelgroeiend fenomeen binnen de industrie. De JDF wordt naar de machine toegezonden. Het bestand bevat het protocol, in CIP3 of vergelijkbaar formaat, welke job data overzet, zoals druk instellingen, dot gain, register, baanspanning en snijdiepte.”Jesper Jørgensen gaat verder: ”Ons gebruik van de JDFs hebben een aantal sterke voordelen. Door ’trial and error’ weg te halen, wordt én hoop tijd bespaart en materiaal afval verminderd. Sterker, de standarisatie verzekers consistentie van resultaten.”

Drie wordt Een

Na de volledig geautomatiseerde druk units, is de volgende stap het automatiseren van wisselingen in jobs. In dit deel heeft Nilpeter CLEANINKING geintroduceerd. Dit enkele component, het wisselen van de inktrol, inktbak en doctor blade houder, heeft de tijd daadwerkelijk verminderd op het wisselen van mechanische onderdelen. CLEANINKING, gecombineerd met elektronische instellingen van de anilox rollen, druk instellingen, materiaal dikte en het register, hebben job-wisseling op én flexo-unit sterk geoptimaliseerd.

Ook is er aandacht gegeven aan de converting unit. Met de introductie van de Quick-Change die en digitale technologie, is automtaisering is het wisselen van stansen sterk gestegen – zo sterk dat er een balans is gevonden tussen de automatisering in drukken en converting.

Automatisering, en daarmee efficientie en productiviteits voordelen, is wat flexo technolgie concurrerend houdt in de toekomst – zelfs op de markt voor korte runs. Vijf jaar geleden werd het break even punt tussen flexo en digitaal geschat op 2000 meter. Nu, met alle automatisering van de Flexo, is dit teruggebracht naar 800 meter – als maximum.

NILPETER BV

Eenspan 8L

3897 AL Zeewolde

Nederland

Telefoon: +31 36 523 43 11

Fax: +31 36 522 02 17

Email: nilpeter@nilpeter.nl

Nilpeter_website_2017_LinkedIn
Nilpeter_website_2017_Twitter
Nilpeter_website_2017_YouTube
Nilpeter_website_2017_Instagram
Nilpeter_website_2017_RSS

Copyright © 2017 Nilpeter A/S All right reserved