nilpeter-logo-mobile.png
nilpeter-mobile-icon-navigation.png
download-icon
Search

Sitemap  

nilpeter-logo-2013.png
nilpeter_history_1.jpg

Taking you to the NEXT level 

Met een sterke focus op technologie en innovatie, nemen de 500 werknemers van Nilpeter u mee naar the NEXT level. Wij optimaliseren u productie efficientie en voorzien u van nieuwe mogelijkheden in het druk proces – toegevoegde waarde om te zorgen voor een voorsprong op uw concurrentie en u de weg te wijzen richting nieuwe markten. Met Nilpeter ervaart u een werkelijk proces, sterke initiatieven en innovatie van de wereldleidende producent van smalle baan druk oplossingen.

100 jaar in de maak

Met bijna 100 jaar ervaring en diepgaande, wereldwijde kennis van de industrie, leveren wij opvallende flexibiliteit, kwaliteit en kosten efficientie, in alle druk processen, breedtes, materialen en markten. Onze flexibele, high-performance druk oplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan uw veranderende wensen – zodat u innovatieve etiket- en verpakkingsoplossingen kunt bieden aan uw klanten. Met grote productie faciliteiten zowel in Europa als in de VS en zusterondernemingen, kantoren en agenten in 65 verschillende landen, is Nilpeter een wereldwijde druk partner, welke complete druk oplossingen levert om aan uw lokale wensen te voldoen, met verkoop en service van etiket drukpersen over de hele wereld.

Belangrijke Mijlpalen

Gestart als een lokale drukpers producent in 1919, is Nilpeter uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met een werkelijk wereldwijd bereik. We hebben de grenzen verlegd van technische mogelijkheden en hebben vele innovaties geleverd welke de label industrie vorm hebben gegeven. Innovaties als de ontwikkeling van UV-Flexo, Drop-in rotatief screen printing en de eerste platform gebaseerde offset pers, met gebruik van sleeves in het offset proces.

Wij gaan door met grensverlegende technieken. Vandaag de dag bieden wij een aantal weldoordachte drukoplossingen, welke het voor u simpel maken een juiste keuze te maken om aan de wensen van uw klanten te voldoen. Vouw dit deel uit en neem een korte wandeling door de tijd.

1919

Oorspronkelijk onder de naam C.A. Nielsen & Petersens Maskinfabriker A/S, start Nilpeter A/S in Kopenhagen, Denemarken.

De jaren 20 en 30

De Simplex, de eerste pers van Nilpeter, wordt gepresenteerd – deze blijft onderdeel van het assortiment tot de jaren 70.

Met gegomd papier, evolueert Nilpeter van een pure service werkplaats tot een ontwikkelaar en bouwer van gespecialiseerde persen.

De jaren 40 en 50

De Simplex pers wordt geherintroduceerd als een semi-rotatieve drukpers voor het drukken van tickets (de etiketten van toen).

Een andere pers, de Viking Dominator, is ontwikkeld.

Stanley Avery ontwikkeld een nieuw, zelfklevend materiaal in de VS, welke later wordt geintroduceerd in Europa. Zowel de Simplex als de Viking Dominator ontwikkelen een sterke basis in de nieuw opkomende Europese industrie.

De jaren 60 en 70

Productie verhuist naar Slagelse, net buiten Kopenhagen, en aan internationale verkoop organisatie wordt opgezet.

Een nieuwe versie van de Simplex, genaamd de S-330, wordt geintroduceerd als én combi-machine (boekdruk en screen), in staat om zeer luxe etiketten te produceren.Nilpeter introduceert zijn eerste flexo pers, de Rotolabel F-200. Dit wordt een mijlpaal in de ontwikkeling van flexo persen en blijft de basis van flexo drukpersen tot op de dag van vandaag.

De jaren 80

Een boekdruk Rotolabel B-200 wordt geintroduceerd – nu kunnen dezelfde afmetingen papier, stansen en gereedschappen in zowel deze als de S-330 worden gebruikt.

In 1981 komt Nilpeters Managing Director A. Eriksen te overlijden. Zijn zoon, Lars Eriksen, neemt de leiding over het bedrijf over. Nilpeters nieuwe productie locatie wordt gebouwd. Al snel wordt deze beroemd door het innovatieve design – geen interne muren in de productiehal en geen gesloten deuren of kantoren.

De jaren 90

Een groot aantal nieuwe persen wordt geintroduceerd. De F- en B-200 modellen worden de basis voor de nieuw te bouwen, bredere F-3000 en B-3000 persen.

Nilpeter ontwikkeld UV-Flexo en geeft de mogelijkheid dit te combineren met conventioneel Flexo druk.

Er wordt én joint venture opgezet met Stork in Nederland voor het ontwikkelen van én rotatief screen druk systeem.

In 1996 verplaatst Nilpeter zich naar digitale druk door een samenwerkingen met Xeikon in Belgie en introduceert de DI-3300; een computer-to-plate directe druk techniek.

2000

Nilpeter introduceert zijn weldoordachte ”TOTAL PERFORMANCE” concept – ontworpen voor het werken met verschillende druktechnieken, baanbreedtes, materialen en oplossingen.

Nieuwe verkoopkantoren worden geopend in Thailand (Bangkok) en China (Beijing, Hong Kong, Shanghai en Shenzhen).

2001

Nilpeter neemt het gevestigde bedrijf Rotopress over in Cincinnati, VS, en bouwt aan een solide platform in de pan-Amerikaanse markten.

2005

Tijdens de LabelExpo in Brussel wordt de FA-lijn geintroduceerd in verschillende formats. Door gebruik te maken van nieuwe technologien, bevat de FA-lijn directe Servo aandrijvingen, koelwalsen en gespecialiseerde IT om te voorzien in een extreem competitatieve druk oplossing.

2006

De FB-lijn gaat Servo op de LabelExpo, Chicago, en verhoogt hiermee zijn waarde als het kwaliteits werkpaard binnen de industrie. Meer dan 10 persen van de FB-lijn worden tijdens de 4 dagen beurs verkocht.

2007

Nilpeter start een lokale productie op van de FBR-lijn in Sao Paulo, Brazilie. Tijdens LabelExpo Europe introduceert Nilpeter het People-to-people concept, en de lancering van het revolutionaire sleeve gebaseerde Offset platform MO-4 en CASLON – een 4 kleuren inkjet gebaseerd combinatie druk concept.

2008

De FG-lijn wordt geintroduceerd tijdens LabelExpo Amerika in Chicago met groot succes, Nilpeter USA, inc. Vergroot zijn productiefacilioteit. Nilpeter start een joint venture Nilpeter India Pvt. Ltd. – de eerste productie basis voor Nilpeter buiten Europa of Amerika. 

2009

De GP-4 gravure unit is geintroduceerd.

Nilpeter start Nilpeter Middle East in Dubai.

Nilpeter USA, Inc. Opent het Technology Center in Cincinnati, OH.

2010

Nilpeter opent het Technology Center in Denemarken. Met 700 vierkante meter vormt dit een uniek platform waar innovaties en nieuwe technologien in de praktijk te zien zijn tijdens demo’s. 

2011

De FP-4 Flatbed Unit voor embossing en Hot foil in geintroduceerd.

2012

Nilpeter Andina in Peru wordt opgestart en dekt het Andes gebied van Colombia, Ecuador en Peru.

De baanbrekende FA-4* en FB-3 worden geintroduceerd.

2013

Nilpeter India opent het Technology Center in Chennai, India.


NILPETER BV

Eenspan 8L

3897 AL Zeewolde

Nederland

Telefoon: +31 36 523 43 11

Fax: +31 36 522 02 17

Email: nilpeter@nilpeter.nl

Nilpeter_website_2017_LinkedIn
Nilpeter_website_2017_Twitter
Nilpeter_website_2017_YouTube
Nilpeter_website_2017_Instagram
Nilpeter_website_2017_RSS

Copyright © 2017 Nilpeter A/S All right reserved